Nýrsko ještě jednou

19.03.2017 16:54

V úterý 14. března 2017 nás čekala další báječná cesta za poznáním. Zuzančin tatínek nás již v minulém roce v rámci projektu Rodiče ve škole pozval na návštěvu do jeho zaměstnání. Pak Kolář pracuje ve vodárně u Nýrska. Toto pozvání jsme s radostí přijali. V hodinách přírodovědy se již delší dobu věnujeme tématu voda, takže podniknout výpravu nyní bylo dvojmo žádoucí.

Z Janovic nás do Nýrska odvezl linkový autobus, ale z nádraží jsme museli již po svých. Čekala nás asi 6 kilometrová cesta, během které jsme si užívali jarního sluníčka. Na cestu nám zpívali ptáčkové, lány sněženek nám dodávaly sílu a množství zvířátek zase úsměv na tváři. Asi po hodině a půl jsme se již kochali pohledem na vodní hladinu přehrady.

Po krátkém odpočinku jsme pokračovali dál. U vodárny na nás již čekal tatínek, který nás vřele přivítal. Nasvačili jsme se již v budově vodárny, kde nás zaujalo hned několik věcí. Na prohlídku po celém objektu s námi šel další pracovník. Ten nás zásoboval zajímavými informacemi. Prošli jsme prostory, kde se hlídá kvalita a množství zpracovávané vody, úpravnu, prostory, kde probíhá filtrace a mnoho dalšího.

Některým informacím jsme nemohli uvěřit, některým jsme příliš nerozuměli, ale zajímavé to bylo od samého začátku až do konce. S úsměvem jsme se rozloučili s ochotnými zaměstnanci vodárny a vydali jsme se zpět na přehradu.

Informační tabule nám jen potvrdila mnohé informace, které jsme si již odnášeli z úpravny vody. Trochu jsme se proběhli, udělali jsme si pamětní fotografii a vyráželi jsme na zpáteční cestu.

Sil ubývalo, ale dobrá nálada naštěstí ne. Spokojení jsme dorazili zpět do Nýrska, odkud jsme po 13. hodině vyrazili zpět do Janovic.

Velice děkujeme všem, kdo nám umožnili zúčastnit se této exkurze. Již nyní se těšíme na další překvapení, která pro nás naši rodiče chystají. Jsme rádi, že každý člověk je jiný, protože díky tomu můžeme navštěvovat a poznávat zajímavé profese a místa.

DĚKUJEME!

Čtvrťáci a Lenka

 

Zpět