A zase toho víme víc...

11.04.2017 16:37

A zase toho víme víc…

V březnu se v naší třídě dělo mnoho zajímavých věcí, ale ani začátek dubna se nenechal zahanbit. Po zajímavé exkurzi do vodárny u Nýrska a zajímavých aktivit od páťáků na téma Evropa, nás čekalo společné nocování v rámci celostátní akce Nos Andersenem. V letošním školním roce jsme nocovali již po čtvrté. Jsme moc rádi, že se k nám letos připojili druháčci i s paní učitelkou Klárou. Ačkoliv jsme měli část programu samostatně v naší třídě, nejraději vzpomínáme na společné plnění úkolů, které pro nás letos připravili kamarádi ze Čtyřlístku. Celý večer i společné ráno zařazujeme na seznam povedených akcí. Děkujeme velice rodičům za dobroty, které nám připravili. A těm, kdo nás podpořili účastí, děkujeme dvakrát.

Hned v úterý 4. dubna se celá naše třída vydala na exkurzi na Hvízdalku. Toto pozvání jsme s radostí přijali, protože kde jinde máme trávit hodiny přírodovědy, než v přírodě. Kvůli špatnému počasí jsme nechali kola doma a vyrazili jsme pěšky. Po cestě jsme pozorovali přírodní krásy a těšili se na malá jehňátka. Od Adámkova tatínka jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací. U ohně jsme si připravili společně svačinu a o sladkou tečku se postarala Adámkova maminka. Jsme moc rádi, že pro nás naši rodiče připravují zajímavé a obohacující aktivity. Již teď se těšíme na další aktivitu, na kterou nás přímo na Hvízdalce pozval tatínek od Lukáška.

V týdnu, který nám ukousnou Velikonoce, jsme se tradičně věnovali přípravě na tento svátek. V letošním roce nás čekal projektový den, kdy jsme si opět připomněli, proč Velikonoce slavíme. Bavili jsme se o zvycích i historii tohoto svátku. Společně jsme si ve školní kuchyňce vyzkoušeli jednu techniku zdobení vajíček, kterou možná vyzkoušíme i doma s rodiči. Nezapomněli jsme ani na výrobu dekorace. Již v únoru jsme si vyrobili keramickou slepičku s talířkem. Tato krása by nemohla vzniknout bez paní učitelky Gavlasové, které tímto moc děkujeme za její čas a trpělivost. No a my se v rámci projektu pokusili o výrobu další slepičky a uvidíme, zda udělá rodičům takovou radost, jakou udělal projektový den námJ.

A nyní hurá na prázdniny, Čtvrťáčci

 

Zpět